Teroitus

/ 6 viestiä
Työkalut, joita käytät, joutuvat kovalle rasitukselle, ja niiden oikea hoito ja teroitus on välttämätöntä elämäsi helpottamiseksi sekä tehtävien nopeammaksi suorittamiseksi ja työn yleisen menestyksen saavuttamiseksi.
Terävyyden säilyttäminen on aina olennainen tekijä, kun haluat leikata laadukkaasti. Siksi on haaste varmistaa tämä terävyys myös silloin, kun kannat veistä mukanasi ja käytät sitä työssä.
Perusta on hyvä, terävä veitsi. Terävällä veitsellä jokainen leikkaus on helpompi, nopeampi ja ennen kaikkea turvallisempi. Tässä artikkelissa löydät kaikki perustiedot siitä, kuinka voit itsekin ammattimaisesti teroittaa veitsesi. Ensimmäiseksi sinun tulee huolellisesti tarkastella veitsen terää, mikä auttaa sinua päättämään, kuinka paljon veistä on tarpeen teroittaa.
On olemassa monia menetelmiä, joita voit käyttää veitsen terän terävyyden testaamiseen. Useimmat suosivat yksinkertaisesti terän testaamista tyypillisellä leikkuumateriaalilla – esimerkiksi tomaatilla.
Työkalu, jota monet luulevat teroituspuikoksi, on itse asiassa hiomapuikko. Mikä siis on ero teroittamisen ja hiomisen välillä?
Terävät veitset ovat keittiössä työskennellessä huomattavasti tehokkaampia. Niillä voi helposti leikata lihaa, vihanneksia, hedelmiä, leipää ja mitä tahansa muuta ruokaa ilman, että hikoilet tai väsyisit. Tällaisten veitsien etuna on myös ajan säästäminen.