Lihaveitset
(31)Jokaisen keittiön perusta ovat keittiö- ja teurastusveitset, ja niiden määrä ja koostumus riippuvat käyttäjästä. Tärkeää on laatu, ja on hyvä muistaa, että laadukasta keittiöveistä ei voi valmistaa muutamalla eurolla. Päinvastoin, investointi näkyy pitkäikäisyydessä, laadukas teräs ja myös laadukas kahva voivat kestää vuosikymmeniä. Tärkeää on huolto, kovemmasta teräksestä valmistettu terä tylsyy vähemmän ja veitset eivät vaadi jatkuvaa teroitusta.
Keittiö- ja teurastusveitsiä ei tule laittaa astianpesukoneeseen, sillä se tylsyttää niiden terän ja lyhentää niiden käyttöikää. Oikea säilytys ei tylsytä tai vahingoita terää, eikä naarmuta terää. Sopivia ovat puutelineet, magneettiset veitsitelineet tai laatikko-organisaattorit.
Teurastusveitset ja -välineet on hyvä säilyttää ja kuljettaa niille tarkoitetuissa koteloissa. Valmistajat ovat ottaneet tämän huomioon ja tarjoavat valmiiksi pakattuja teurastusveitsisarjoja. Laadukkaat ammattikokkiveitset ja -välineet suositellaan myös pakattaviksi ja kuljetettaviksi niille tarkoitetuissa koteloissa, joita tarjoaa myös Wüsthof. Veitsiä voi ostaa erikseen, mutta esimerkiksi Wüsthofin keittiöveitsisarja on kannattavampi valmiiksi pakattuna valmistajalta. Edullisemmassa hintaluokassa ovat mielenkiintoisia Mikovin teurastusveitset, ja suosittuja ovat Victorinoxin teurastusveitset, Solingenin teurastusveitset tarjoaa Wüsthof.
Keittiöveitset kattavat valikoiman erilaisia tyyppejä, muotoja ja pituuksia, ja jokainen kotitalous ja ammattikäyttäjä voi valita omien tarpeidensa mukaan:
- Kokkiveitsi - monikäyttöinen vihannesten ja yrttien leikkaamiseen, pilkkomiseen ja annosteluun.
- Leikkuuveitsi - leikkaa siististi lihaa, sashimia, kaalinpäitä ja muuta.
- Teurastusveitsi - leikkaa ja pilkkoo myös suuria lihapaloja
- Luuttomaksi leikkaava veitsi - erottaa lihan luista ja nivelistä
- Kinkkuveitsi - viipaloi ohuiksi viipaleiksi, sopii leivontaan ja leivonnaisiin
- Spikattu veitsi - ohut, sopii spikaukseen, sopii leikkaamiseen, vihanneksiin
- Fileointiveitsi - erityisesti kaloille, erottaa lihan luista, leikkaa ohuiksi fileiksi
- Pihviveitsi - sileä tai sahalaitainen terä, terävä kärki, pihveille ja kyljyksille
- Leipäveitsi - aaltoileva terä tuoreelle leivälle ja patongeille
- Sahalaitainen veitsi - tuoreelle leivälle, pehmeille vihanneksille ja hedelmille
- Vihannesveitsi - puhdistamiseen ja kuorimiseen
- Santoku - itämaisesta keittiöstä, vihannesten ja hedelmien, lihan ja kalan, yrttien leikkaamiseen ja pilkkomiseen
- Juustoveitsi - erityinen juustojen leikkaamiseen, voi olla haarukka kärjessä
- Koristeveitsi - hedelmien ja vihannesten veistämiseen
- Liha- ja luusilppuri
Victorinoxin keittiö- ja teurastusveitset, Wüsthofin keittiöveitset, saksalaiset Bökerin keittiöveitset, kaikki nämä ovat laadun takeita, laaja valikoima yksittäisiä veitsiä tai erilaisia valmiiksi pakattuja veitsisarjoja kokkeille ja teurastajille.

BÖKER FORGE WOOD SANTOKU veitsi 16 cm 03BO512 puu

Zwilling All Star veitsisetti 2 kpl

Wusthof Performer Santoku 17 cm 1061231317

Kershaw 6.5" SANTOKU K-1782X

Giant Mouse Chef's Knife Green Canvas / Satin Nitro B Blade GM-KITCHEN-CHEF

Kershaw 4PC STEAK KNIFE SET K-1785X

ROSELLI Small chef knife, carbon, GB teroituskivellä R700P

BÖKER FORGE WOOD SANTOKU veitsi 16 cm 03BO512 puu

Zwilling All Star veitsisetti 2 kpl

Kershaw 8-IN. CHEF'S KNIFE K-1780x

BÖKER FORGE WOOD SANTOKU veitsi 16 cm 03BO512 puu

DUE CIGNI LINEA 1896 LUULUUTON VEITSI CM 15 - INOX 4116 KAHVA PP 2C 1006 PP

DUE CIGNI HAKUCHO SANTOKU CM 16,5 - INOX 4199 NITRO B MCO OLIVO 2C 505 OL

BOKER MANUFAKTUR SOLINGEN Core Chef's Knife Small Mama 130721

DUE CIGNI HAKUCHO USUBA CM 18,5 - INOX 4199 NITRO B MCO OLIVO 2C 506 OL

DUE CIGNI SANTOKU ALVEOLI 2C 760/18

DUE CIGNI SANTOKU 2C 759/18

DUE CIGNI SANTOKU-VEITSI FLORENCE-SARJA 2C 676/18

EKA Butcher knife 15cm 30030

EKA Butcher knife 18cm 30020

EKA Butcher knife 20cm 30010

EKA Butcher knife 24cm 30050

EKA Butcher knife 26cm 30040
